En flygskola. Två baser.

Vår integrerade CPL (H)- utbildning har sedan lockat studenter från alla delar av världen sedan 2008. Idag erbjuder vi allt för både privat- och kommerciella marknaden. Vi på Northern Air Training strävar efter att alltid vara i frontlinjen för den framtida flygutbildningen för helikoptrar och är den i helikopterutbildning i Sverige som tränar flest internationella piloter. Eleverna är från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, England, Italien och genom åren har Northern Air Training utbildat människor från jordens alla kontinenter.

Boende på flygplatsen

Elevrum direrk på flygplatsen

Vi erbjuder studentboende i direkt anslutning till flygplatsen i Nyköping. På Göteborgsbasen hjälper vi till att hitta ett passande boende. I studentboendet finns säng, skrivbord, toalett och gemensamma områden så som kök, tv-rum mm. 

Flygträning i Robinson 44

Vi är ensamma i Sverige att grundutbilda på en helikopter där man du direkt kan börja jobba med din typerating. Robinson 44 är en fyrsitsig helikopter med bra lyftförmåga för sin storlek. Det är en av världens vanligaste helikoptrar för både privat och kommerciellt bruk. 

Simulatorträning i AS355 (Full body) 

I all flygutbildning och naturligtvis för MCC använder vi vår FNPTII AS355-simulator. Här lär du dig att flyga helikopter i ett flerpilotssystem och grunderna i instrumentflygning. Vår simulator har en fullständig cockpit och den senaste programvarorna. 

Vi hjälper dig efter utbildningen

Om du utbildar dig till kommerciell yrkespilot kommer vi att hjälpa dig att utforma CV samt bli en del av vårt kontaktnät. Man kan även säga att anställnings-intervjuen börjar din första skoldag då vi även kontinuerligt utbildar nya flyginstruktörer direkt från våra färdiga klasser. 

Northern Air Training

372


Utbildade piloter

19800


Flygtimmar

25


Länder